mijn praktijkruimte, link naar 'Home'  
 
   
     
   
   
   
     
   
   
   
     
   
   
   
 

Even voorstellen
Ik ben geboren in 1962, sinds 21 jaar gescheiden en moeder van 4 kinderen tussen 33 en 26 jaar.

Basisopleiding
Ik behaalde het universitair diploma van licentiaat in de Oosterse filologie en baccalaureaat in de wijsbegeerte aan de KULeuven. Ik ben geaggregeerd voor het hoger onderwijs. In India behaalde ik aan de Banaras Hindu University een Master in Ancient Indian History, Culture and Archaeology.

Therapeutische scholing
Ik ben therapeute in de Interactionele Vormgeving, opgeleid aan de Educatieve Academie te Berchem.

Ik ben tevens afgestudeerd aan het Boswijk Instituut voor Transpersoonlijke Relatie- en Gestalttherapie te Doorn NL.

Larry Heller gecertificeerde mij als NARM practitioner (Neuro Affective Relational Model) in maart 2016 en als NARM Master Practitioner in december 2019. Ik assisteer in de NARM training in Nederland met Michael Mokrus.

Kristel Brugmans

Ik ben gecertificeerd Somatic Experiencing Practitioner van de Stichting Somatic Experiencing Nederland (SEN) onder leiding van Sonia Gomes, Larry Heller en Raja Selvam en heb zes jaar geassisteerd in deze training.

Ik ben groepstherapeut, afgestudeerd aan de Faculteit voor Mens en Samenleving te Turnhout. Op dit moment volg ik de jaartraining 'Existentiële Psychotherapie' van FMS te Leuven.

Sinds 2019 ben ik Therapeutisch Harpspeler opgeleid aan het centrum van Christina Tourin in San Diego en ik speel geregeld harp op de oncologische of palliatieve afdeling van het Heilig Hartziekenhuis te Lier, en in de therapietuin 'Gewoon Buyten' te Sint Lenaarts.

Koepelorganisatie en Intervisiegroep
Ik ben lid van de VVTIV, de beroepsvereniging van I.V.-therapeuten: de "Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving", en ik ondertekende de gedragscode van de I.V.-therapeut.

Ik neem regelmatig deel aan nascholing, intervisie en supervisie.

Geschreven
In Gazet van Antwerpen verscheen een artikel over mijn therapeutisch harpspel op 22 maart 2019. Op de website van het A.Z. Sint Jozef te Malle verscheen een persbericht over mijn activiteit in het hospitaal.

In IS-Magazine verscheen in 2008 een een intervieuw met me over familierelaties en de betekenis van samen feesten. Wat ik verder bij mekaar schreef in Metafoor en andere tijdschriften vindt u op mijn schrijfselpagina.

Radio- of Televisie-interview
Eind december 2008 werd ik geïnterviewd op de Radio voor het programma "De Madammen" over dit zelfde onderwerp. Kerstgeschenken en familierelaties. U kan het interview in twee delen hier beluisteren.

Christel Brughmans 1_081217132550.wma
Christel Brughmans 2_081217132618.wma

Op het ATV nieuws van 22 maart 2019 was er een korte bijdrage over mijn harpspel op de oncologiche afdeling.

 
       
 
[Home] [Wie ik ben] [Afspraak] [In Therapie]
[Faq] [Links] [Contact] [Film] [Zendo] [Schrijfsels]